Catering dla zabieganych, czyli zawsze zdrowa dieta pudełkowa

W dużych miastach catering dietetyczny jest już naturalnym elementem życia wielu osób. Zabiegani, zmęczeni, niemający czasu na samodzielne gotowanie często sięgamy po to sprawdzone i tanie rozwiązanie. Posiłki są smaczne, dietetyczne, zróżnicowane i świeże, co pozwala zachować nie tylko wspaniałą sylwetkę, ale i nie znudzić się jedzeniem ciągle tych samych potraw.

Opracowana przez dietetyka

Diety pudełkowe nie są przygotowywane byle jak, ale opracowywane przez doświadczonych i wykwalifikowanych dietetyków. Ma to na celu zapewnienie w każdym posiłku odpowiedniej dawki kaloryczności, ale i właściwego balansu mikroskładników. Odpowiednie proporcje węglowodanów, tłuszczy i białka są niezwykle ważne dla prawidłowego żywienia i w dużej mierze decydują o wadze. W dietach pudełkowych oferowanych przez firmy cateringowe można najczęściej wybrać sobie nie tylko kaloryczność posiłków, ale też i rodzaj – wegetariańskie, ketogeniczne, białkowe, na redukcję, na masę itp.

Zawsze świeże składniki

Dużą obawą klientów po raz pierwszy decydujących się na catering dietetyczny jest to, czy dostarczone im posiłki będą smaczne oraz świeże. O ile gusta smakowe są sprawą osobistą, o tyle w przypadku świeżości potraw nie ma się co martwić. Dieta pudełkowa od https://freshdieta.pl/ jest codziennie inna, bardzo zróżnicowana, więc siłą rzeczy nie ma możliwości, aby wykorzystywać w niej np. resztki z dnia poprzedniego lub stare, niezużyte składniki z innych potraw. Dodatkowo dużą część codziennych pudełek stanowią warzywa i owoce, po których już na pierwszy rzut oka można ocenić, czy są świeże czy nadwiędnięte.

Różnorodność posiłków

Zaletą diety pudełkowej jest bardzo duża różnorodność serwowanych posiłków. Znajdują się w niej zarówno zupy (także zupy krem), jak i drugie dania czy małe przekąski. Sama dieta składa się najczęściej z trzech do pięciu pudełek przeznaczonych osobno na oddzielne posiłki w ciągu dnia. Rano można się więc raczyć śniadaniem, w południe lunchem, po powrocie z pracy obiadem i małą przekąską, a przed snem sycącą kolacją. Kwestią gustu jest smak – zwłaszcza przyprawienie – potraw, ale kucharze starają się zachować pod tym względem maksymalny uniwersalizm.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here