Branża spożywcza na słodko – nadzienia cukiernicze i wsady owocowe

0
966

Eurohansa to toruński zakład wytwarzający półprodukty owocowe i smakowe, wykorzystywane w branży spożywczej. Rodzinna firma z 30-letnim doświadczeniem to producent, który z zaangażowaniem zaspokaja potrzeby przemysłu mleczarskiego, piekarniczo-cukierniczego i lodziarskiego. Jakie przysmaki powstają przy użyciu wsadów owocowych i nadzień cukierniczych Eurohansa?

Produkty mleczarskie

Dwieście kompozycji smakowych dostępnych w ofercie Eurohansa stwarza ogromne możliwości dla branży mleczarskiej. Jogurty, desery, napoje, serki i twarogi to produkty, które chętnie spożywane są przez klientów w wersji owocowej.

Coraz częściej pojawiają się też deserowe dodatki, takie jak czekoladowe, waniliowe, kawowe, karmelowe lub kokosowe. Asortyment uwzględnia również wsady owocowe „light” bez cukru, wsady BIO słodzone cukrem trzcinowym oraz koszerne.

Lody

Nadzienia cukiernicze znajdują też zastosowanie w produkcji lodów. Eurohansa produkuje wsady owocowe i inne, przeznaczone do lodów mlecznych, sorbetów oraz lodów wegańskich.

Praliny, tabliczki czekoladowe, cukierki

Kolejną odsłoną przepysznych wsadów są nadzienia do pralin, batonów i innych czekoladowych wyrobów. Aby spełniać swoją rolę na linii produkcyjnej, są odpowiedniej lepkości i konsystencji. Najchętniej wybierane smaki nadzienia do pralin to: karmelowy, adwokatowy, czekoladowy oraz wsady owocowe: truskawkowy, wiśniowy i malinowy.

Nadzienia cukiernicze

Także wypieki cukierniczo-piekarskie wymagają użycia słodkich dodatków. Ciasto kruche, biszkoptowe, drożdżowe, francuskie – każde z nich lubi towarzystwo nadzień cukierniczych, owocowych lub kremowych.

W zależności od zapotrzebowania, na stronie https://www.eurohansa.pl/ można dobrać właściwie nadzienie do ciast, tortów, drożdżówek i pączków. Inne nadzienia stosuje się np. do świeżo wyrabianych ciastek, a inne do ciast mrożonych.

Wsady i nadzienia Eurohansa

Oferta Eurohansa to nie tylko klasyczne nadzienia do ciast, wsady owocowe do jogurtów i sosy do lodów. To również podążanie za nowoczesnymi trendami i potrzebami konsumentów – to tutaj powstają nietypowe połączenia smaków, wsady z rzadkich owoców, produkty ekologiczne i dietetyczne. Proponowane nadzienia wykonuje się z wysokiej jakości surowców, z zachowaniem surowych norm bezpieczeństwa.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here