Słodzenia stewią
Zwykły biały cukier jest obecnie odrzucany. Hasło „”cukier krzepi”” dawno przeszło już do lamusa. Coraz częściej wybierana jest stewia – naturalna bezkaloryczna słodycz. Dlaczego jest taka popularna? To proste! Stewia jest aż 300 razy słodszy od cukru. Szacuje się, że jedna łyżeczka sproszkowanych liści stewii odpowiada szklance cukru. W efekcie dodaje się jej mniej do potraw czy napojów. Nie jest to jednak jej jedyny plus: jest w stu procentach naturalna (pozyskuje się ją z liści i łodyg stewii).

Aromatyczna kawa
Choć Polacy wypadają słabo w rankingu kawoszy (wypijamy zaledwie 3 kg ziaren rocznie), to wiele osób zaczyna dzień od filiżanki mocnej, aromatycznej kawy. Nieważne czy korzystamy ze świeżo mielonych ziaren, czy idziemy na łatwiznę i wybieramy wersję rozpuszczalną. Niezależnie od preferencji, warto dowiedzieć się, jak powstaje kawa i jaką drogę pokonują jej ziarna z plantacji, aby w efekcie trafić do filiżanki lub kubka. Kawa w pigułce, czyli wszystko, co warto wiedzieć o tym aromatycznym naparze.

Zdrowe jelita
Dużo mówi się ostatnio o zdrowiu jelit. Choć do niedawna były one traktowane dość po macoszemu, to w ostatnim czasie zaczyna się wreszcie zauważać, że pełnią one bardzo ważną funkcję w organizmie. Rzadko bowiem z ich stanem wiąże się np. częste przeziębienia. A to właśnie od szczelności organu zależny jest stan zdrowia całego organizmu. Jeśli chcesz sprawdzić, czy twoje jelita są zdrowe, warto wykonać tzw buraczkowy test na szczelność jelit. Można to zrobić w domowych warunkach.

http://www.wime-art.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here